BOI, Egy vándor éneke - Ingyenes kiállítás a Mai Manó Házban

2018. június 28. Mai Manó Ház

A BOI, Egy vándor éneke a holland filmrendező, Anne Marie Borsboom projektje, mely három különböző médium, egy dokumentumfilm, egy fotókönyv és egy fotóinstalláció párbeszédéből áll. A BOI egyedülálló anyaga Nitzan Krimsky életének tíz évét és lánybólboi-á változását dokumentálja. Borsboom eredeti célkitűzése az volt, hogy olyan országok lakosainak mindennapjaiba nyújtson betekintést, melyek politikai és vallási feszültségekkel küzdenek, menet közben viszont projektje egy belső küzdelem történetévé vált, melynek során arra keresi a választ, hogy kik is vagyunk valójában. Az alkotó követte Nitzan Krimsky életét és testi változásait, és elkísérte utazásain a világ minden sarkába.
A BOI mindezt naplószerű önarcképek végtelenített szekvenciáin keresztül meséli el. A történet egy bajuszos lánnyal indul, az identitások közötti lebegéssel folytatódik, majd az utolsó lépések megtételével zárul. Közelről megismerhetünk egy lenyűgöző és megkapó embert, aki legalább annyira áldozat, mint amennyire hős. Az önreflexív és nem ritkán provokatív képeket – amelyek nem kevés nárcizmusról és megszállottságról tanúskodnak – áthatja az identitás és reprezentáció módozatainak állandó, lázas kutatása. A projekt részeként megtekinthető könyv és a dokumentumfilm egy folyamat eredményei, amely azt kutatja, hogy a fotográfia mint médium mennyiben képes dokumentálni, illetve létrehozni egy identitást, valamint, hogy a fényképezés aktusa miképpen lehet eszköze a képzelet és az új valóságok létrehozásának?
A BOI, Egy vándor éneke a Budapest Pride keretében kerül bemutatásra a Mai Manó Könyvesbolt és Galériában. A kiállítás 2018. augusztus 16-ig ingyenesen látogatható. 

tim_5518.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer, New York, 2013 © Nitzan Krimsky

dsc_0547.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer, New York, 2009 © Nitzan Krimsky

film-_rode-boekje-3_002.jpgFotó: "Csak a külsőm változott." BOI, Song of a Wanderer, Film still red note book, New York 2013
© Anne Marie Borsboom

film-ny-_am-squer001.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer, Film still New York, 2007 © Anne Marie Borsboom

film-tel-aviv_am-begin-2-001.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer, Film still Tel Aviv, 2001 © Anne Marie Borsboom

film-tokio_-am-001.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer, Film still Tokyo, 2013 © Anne Marie Borsboom

nk.jpgFotó: BOI, Song of a Wanderer © Anne Marie Borsboom


A BOI - Song of a Wanderer című fotóalbum a kiállítás ideje alatt megvásárolható a Mai Manó Könyvesboltban. 

boibookcover.pngFotó: BOI - Song of a Wanderer könyvborító

(forrás: maimano.hu)

A BOI, Song of a Wanderer dokumentumfilmet 2018. június 29-én vetítjük a Mai Manó Házban. A vetítés után a kiállítás kurátora Claudia Küssel beszélget Anne Marie Borsboommal, a film alkotójával. A dokumentumfilmet angol feliríttal vetítjük. A trailert ITT találálod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása