Mai Manó Online Fotóegyetem - Szilágyi Sándor gondolatai Alföldi Róbert fotógyűjteményéről

2018. augusztus 24. Mai Manó Ház

Alföldi Róbert 2008-ban kezdte el felépíteni  a gyűjteményét, mely ma már nyolcvanhárom kelet-közép-európai (többségükben értelemszerűen magyar) művész közel ötszázhúsz, az utóbbi fél évszázadban született fotómunkáját tartalmazza. Ennek a gazdag anyagnak most több mint felét - 273 fotóműalkotást - mutatja be kötetünk és a hozzá kapcsolódó kiállítás. Ezek a számok önmagukban is tekintélyt parancsolók - de ahhoz, hogy igazából föl tudjuk mérni a gyűjtemény művészet- és fotótörténeti jelentőségét, érdemes kissé mögéjük nézni. - olvashatjuk Szilágyi Sándor gondolatait A múlt szabadsága című fotóalbum előszavában. A kötet a Mai Manó Ház Könyvesboltjában is megvásárolható.

alfoldi5.pngFotó: A múlt szabadsága - Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből (2016) című könyv borítója.
Méret: 250x315 mm, oldalszám: 292 oldal,

2016. első felében speciális különkiadással jelentkeztünk, előadássorozatunk szorosan kapcsolódott „A múlt szabadsága - Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből - Neoavantgárd fotóművészet Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig” című kiállításunkhoz. A gyűjteményről az azt bemutató katalógus szerzői tartottak előadásokat, tárlatvezetéseket és performanszokat a Mai Manó Házban.
Mai bejegyzésünkben a Szilágyi Sándor Belevau, avagy az Alföldi-gyűjtemény művészettörténeti jelentősége című előadását találod, mely 2016. február 2-án hangzott el a Mai Manó Ház Napfényműtermében. 

 

Hamarosan újabb előadással jelentkezünk!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása