Kurátori tárlatvezetés a New York-i éjszakai életet bemutató WEEGEE - A HÍRES, 1935-1960 kiállításunkon

2019. január 15. Mai Manó Ház

Tarts velünk a kiállítás záróeseményére, ahol a kiállítás kurátora, s egyben a Mai Manó Ház ügyvezetője, Baki Péter fotótörténész kalauzolja végig az érdeklődőket Arthur Fellig ‘Weegee’ különös világán. Weegee a depresszióval és gazdasági válsággal küzdő amerikai társadalomban szembesítette nézőit a magánnyal, a szegénységgel, és a bűnözéssel. Ugyanakkor megmutatta a szépség és a boldogság pillanatait is, mivel ezek is hozzátartoznak a New York-i Lower East Side életéhez, Harlemhez, Boweryhez. Életműve mégsem csupán a témája miatt vált ismertté, képeinek művészi ereje, drámai hatása, nyers realizmusa, éles kontrasztjai úttörő hatással voltak az elkövetkező fotográfus nemzedékekre. Munkásságához technikatörténeti forradalom is köthető, a vaku használata – többek között ezekről is szó esik a kurátori tárlatvezetésen, mellyel a méltán népszerű kiállítást zárjuk. 

weegee-ahires_enterior_20181022-9.jpgFotó: Kiss Imre

Kurátori tárlatvezetés
Időpont: 2019. január 20. 16.00
Tárlatvezető: Baki Péter
PhD fotótörténész, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója. Nevéhez több mint ötven fotókiállítás és több mint száz publikáció fűződik mind a kortárs fotográfia, mind a fotótörténet témaköréből.

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu, email címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Weegee – A Híres, január 20.
A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt.

A kiállítás 104 képéből ITT találsz egy válogatást. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása