David LaChapelle: Lost + Found, Part I. / Good News, Part II.

2019. január 16. Mai Manó Ház

A Lost + Found, Part I. David LaChapelle régóta várt kiadványa. A könyv a fotós öt kötetből álló sorozatának negyedik része, melyet a LaChapelle Land (1996) indított, a Hotel LaChapelle (1999) könyvvel folytatódott, majd a Heaven to Hell (2006) követte. A Lost + Found, Part I a mindennapi életünk és annak problémáival való szembesülés vizuális lenyomata, mely David LaChapelle egyedi látásmódján keresztül tárul elénk. A kötet a képek hatalmas választékát vonultatja fel, melyek könyv formájában soha nem jelentek meg ezelőtt. A negyedik kötet egy évtizedes munkát ölel fel LaChapelle munkásságából, ahol a fotós utat mutat a paradicsomba és átvezeti a nézőket az életmű második kötetébe (Good News, Part II.).
A Lost + Found, Part I tartalmából: Pamela Anderson, Julian Assange, Isabella Blow, David Bowie, Naomi Campbell, Hillary Clinton, Frances Bean Cobain, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Lady Gaga. Sharon Gault, Daphne Guinness, Whitney Houston, Kris Jenner, Kendall Jenner, Bruce Jenner, Kylie Jenner, Dwayne Johnson, Khloe Kardashian, Kim Kardashian, Eartha Kitt, David LaChapelle, Amanda Lepore, Nicki Minaj, Katy Perry, Sergei Polunin, Keith Richards, Rihanna, Chris Rock, Amber Rose, Britney Spears, Uma Thurman, Andy Warhol, Kanye West, Pharrell Williams, Amy Winehouse, és még sokan mások… 

lachapelle-lost.jpgDavid LaChapelle: Lost + Found, Part I. Kiadó: Taschen, 2017
Oldalszám: 278 oldal Kötés: keménytáblás ISBN: 9783836570459 Nyelv: angol

A Good News, Part II David LaChapelle legújabb kiadványa. A könyv a fotós öt kötetből álló sorozatának utolsó része, melyet a LaChapelle Land (1996) indított, a Hotel LaChapelle (1999) könyvvel folytatódott, majd ezt követte a Heaven to Hell (2006) és végül a Lost and Found, Part I. A Good News, Part II LaChapelle kreatív reneszánsza, amikor a halandóság fogalmán elmélkedve, az anyagi világon túl, a paradicsom keresésére tesz kísérletet. A könyvben még soha nem publikált képeket is láthatunk, melyeken LaChapelle megpróbálja lefényképezni azt, amit nem lehet lefényképezni. Ez képviseli az utolsó fejezetet LaChapelle gyűjteményében, amely a világ minden tájáról megragadja az olvasókat.
A Good News, Part II tartalmából: Pamela Anderson, Lana Del Rey, Sharon Gault, Janet Jackson, Michael Jackson, Paris Jackson, David LaChapelle, Amanda Lepore, Miriam Makeba, Sergei Polunin, Tupac Shakur, Elizabeth Taylor és még sokan mások… 

 lachapelle-goodnews.jpgDavid LaChapelle: Good News, Part II. Kiadó: Taschen, 2017
Oldalszám: 278 oldal Kötés: keménytáblás ISBN: 9783836570459 Nyelv: angol

Köszönet David LaChapelle-nek, hogy az alábbi könyvajánlóját a Mai Manó Ház Könyvesboltnak is elküldte. 

 

A fotóalbumokról személyesen, a bookshop@maimano.hu e-mail címen vagy a Mai Manó Könyvesbolt telefonszámán (+36 30 50 50 622) lehet érdeklődni. 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása