A jövő anatómiája - Tárlatvezetés Dobokay Mátéval a Vissza a jövőbe kiállításunkon

2019. február 05. Mai Manó Ház

A 2019. február 7-re tervezett tárlatvezetés különlegessége, hogy Dobokay Máté mint „A fotográfia anatómiája” kiállítás kurátora kalauzolja végig az érdeklődőket. A két nemrég megnyílt tárlat, a Mai Manó Házban látható „Vissza a jövőbe – A 19. század a 21. században” és a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban látható „A fotográfia anatómiája” ugyanis minden előzetes tervezés vagy egyeztetés nélkül, de sok szempontból hasonló problémakört érint, a hazai és nemzetközi fotográfia kísérletező és médiumközpontú oldalait mutatja meg. A munkák, eljárásmódok között párhuzamok, mögöttük hasonló gondolkodásmódok tapinthatók ki, azaz a művek beszélgetnek egymással. E „beszélgetés” talán egyik legautentikusabb moderátorát hallhatjuk ezen az egyedülálló vezetésen. 

dobokay190207.jpg

Dobokay Máté a Kaposvári Egyetem Fotográfia szakán végzett, 2015 óta a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület tagja, 2015 – 2017 között a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója (FFS) vezetőségi tagja. Alkotói munkásságában a fotográfiához fűzött, kötött elképzeléseinket próbálja kitágítani a fotográfia és a festészet közötti határok elmosásával. A fotográfia médiumát olyan nyitottsággal kezeli, mely feloldja a klasszikus fotográfiai képalkotás ideái alól, és egy kísérleti, absztrakt irányba tereli azt.

Időpont: 2019. február 7., csütörtök, 18.00
Helyszín: Mai Manó Ház

Regisztrálni a programra a maimano@maimano.hu e-mail címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: Tárlatvezetés, Vissza a jövőbe – február 7. A tárlatvezetésen a látogatók a kiállításra szóló belépőjeggyel vehetnek részt. A megszokott kedvezmények ezúttal is érvényesek.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása