Ez volt az első fotó, amit az Instagramra töltöttek fel

2019. március 14. Mai Manó Ház

Az Instagram 2010. október 6-án indult, de az első tesztfotót pár hónappal korábban, 2010. július 16-án töltötték fel az oldalra. A képet az Instagram társalapítója, Kevin Systrom posztolta "teszt" szöveggel az akkor még a Codename (Kódnév) nevű app felületére. A fotón lévő kutyáról nincs sok információ, azt viszont tudni lehet, hogy a láb Systrom barátnőjéhez tartozik. 

insta.jpg

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

test

Kevin Systrom (@kevin) által megosztott bejegyzés,

Az idén indult Mai Manó Ház Instagram oldalán az első fotó(k) Mai Manó képe(i) volt(ak), azóta pedig már több mint 40 posztunk jelent meg a Ház életéről és a kiállító művészek képeivel. Kövess minket Te is az Instagramon! 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

I ❤️ Mai Manó Ház Mai Manó nevét szélesebb körben csak az 1990-es évek végétől kezdték újra ismerni. Mint annyi más fényképészmestert a századfordulón, korunkban csak a szűkebb szakma egy része tartotta számon. Mára azonban a nevét viselő egykori műteremháza - a Mai Manó Ház, mely egyben a Magyar Fotográfusok Háza – már fogalommá vált. Világszerte kivételes ritkaságszámba megy, hogy a helyreállítási és restaurálási munkák után egyedülálló módon épségben megmaradva, régi szépségében és gazdagságában lehetett a műteremház eredeti funkcióját is megmutatva visszaállítani az épületet. Kiállítóhelyként, szakkönyvtárként és fotó-könyvesboltként a mai fotográfia szolgálatába állították a századfordulón kimondottan fényképész műterem céljára épült, három napfényműteremmel, fogadótermekkel, nyílt teraszokkal, festészeti- és retus termekkel, laboratóriumokkal ellátott, négyemeletes műteremházat, ahol a pompás díszítések minduntalan a fotográfus tevékenységére utalnak. (Tőry Klára) Fotó: Mai Manó: Manczi, 1910 k. © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó: Finaly Gábor és családja, 1895 © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó és fia, Artúr © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó: 'Böske két éves, 1900. november 12. © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó: Kislány babakocsival és babával, 1900 © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó: Kisfiú dobbal, 1900 © Magyar Fotográfiai Múzeum Fotó: Mai Manó: Kossuth Lajos temetése, 1894 © Magyar Fotográfiai Múzeum #maimano #maimanohaz #maimanohouse #fotográfia #tőryklára #napfényműterem #könyvtár #könyvesbolt #kiállítótér #fotókiállítás @maimanobookshop

Mai Manó Ház (@maimanohouse) által megosztott bejegyzés,

(forrás: hvg.hu; glamour.hu; index.hu)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása