Már kapható a Kockaház kifestő, a Mai Manó Ház legújabb kiadványa

2020. március 03. Mai Manó Ház

Katharina Roters 2003 és 2012 között készített sorozata, a Hungarian Cubes a magyar falvak jellemző egységét, a kockaházakat mutatta be egy tipologikus megközelítésen keresztül. A sorozatot nemrég itt, a Mai Manó Ház Blogon is bemutattuk.
A művész Szolnoki Józseffel együttműködve 10 éven keresztül közösen kutatta a Kádár-korszak kockaházait, összegyűjtötték és rendszerezték a házhomlokzatokat, egyfajta vizuális skanzent hozva létre. A Mai Manó Ház gondozásában 2020-ban egy különleges kiadvány készült az anyagból egy kifestő formájában, melynek rajzait Szolnoki József készítette. 

A kifestő lapjain újra életre kelnek a Kádár-korszak házai, amelyet mindenki a maga fantáziájának megfelelően díszíthet újra. A kifestő a hatvanas-hetvenes évek kapart kőporos ornamentikáján keresztül, a legegyszerűbb geometriai formákból építkezve vezet be a spontán díszítőtechnika alapjaiba.
A házak homlokzatai különböző geometriai formákra bomlanak le a kifestő lapjain, üres, kitöltésre váró háromszögek, négyzetek és egyéb díszítőelemek tagolják a házfalakat, teret hagyva a képzelőerőnek. Az otthon képéhez kötődő fogalmak és emlékek felevenednek a színezésen keresztül. Az elsősorban gyermekek számára készült különleges kiadvány a Mai Manó Házzal közös együttműködésben valósult meg, kapcsolódva a Katharina Roters: Egy álom anatómiája című kiállításához, amely március 8-ig látogatható a Mai Manó Házban

Háromszögek és négyzetek, szemet becsapó kinetikus terek: Paleop-art 6-tól 99 éves korig. A galéria megtekintéséhez kattints a képre! 

(forrás: maimano.hu)

A blogunkon szereplő könyvárak tájékoztató jellegűek, az aktuális árakról és készletről az alábbi elérhetőségeken érdeklődhetsz:
Mai Manó Könyvesbolt
1065 Budapest, Nagymező utca 20.
Telefon: 0630 505 0622
E-mail: bookshop@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása