Lapozd át a Fotóhónap2020 katalógusát!

2020. október 14. Mai Manó Ház

A Magyar Fotóművészek Szövetsége rendezésében megvalósuló Fotóhónap immáron a magyar fotókultúra megkerülhetetlen és a legtöbb programot felmutató rendezvénysorozata. A tavalyi évhez hasonlóan, amikor Nobuyoshi Araki életművét bemutató kiállítás került megrendezésre a Magyar Fotóművészek Szövetsége szervezésében, idén is egy nagy érdeklődést kiváltó tárlatot hoztunk Budapestre: Robert Doisneau életműkiállítása a Mai Manó Ház szakmailag legfontosabb tárlata ebben az évben.
Mindezek mellett 2020-ban rekordszámú, mintegy 55 esemény került a Fotóhónap sokszínű programjába: a kiállítások mellett tárlatvezetések és szakmai előadások töltik ki az október közepétől november végéig tartó időszakot. Budapesten kívül Bács-Kiskun, Baranya, Győr-Moson-Sopron, Komárom- Esztergom, Fejér, Nógrád és Hajdú-Bihar megyék települései is helyszíneket biztosítanak a programhoz, így az ország mind a 7 régiójából csatlakozott kiállítás a fesztiválunkhoz.
Külön öröm számunkra, hogy a Magyar Fotóművészek Szövetsége ösztöndíját elnyert alkotók hagyományosan ismét az Art Marketen Budapesten mutatják be alkotásaikat, illetve idén a két legnagyobb sajtófotó kiállítás is csatlakozott a Fotóhónaphoz. A World Press Photo és a Magyar Sajtófotó kiállítások méltán adják majd az összesített látogatószám alapját, ugyanakkor fotótörténetileg roppant fontos tárlatokat bemutató intézmények is bekapcsolódtak a programba, mint például a Kassák Múzeumban megrendezett nagyszerű kiállítás Besnyő Éva képeiből.
Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy idén a globális járványhelyzet el- lenére minden eddiginél gazdagabb és színesebb programmal várjuk látogatóinkat a saját szervezésünkben létrejövő tárlatokon, illetve a csatlakozó partnereink kiállításain. - írta Baki Péter a Fotóhónap 2020 fesztiváligazgatója.

fh20_katalogus_190x235_1009-01.jpg

A Fotóhónap2020 programsorozathoz egy online elérhető katalógus is készült, melyet most a Mai Manó Ház Blogon is megmutatunk.
Lapozd át az online verziót, válassz magadnak kiállításokat és légy részese Te is a Fotóhónap remek programjainak!

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása