Karácsonyi ajándékötletek #1

2011. december 08. Mai Manó Ház

A Mai Manó Galéria és Könyvesbolt idén is igazi meglepetéssel készül a közeledő Karácsony alkalmából.
A Téli Fotó- és Könyvvásár keretében a Mai Manó Ház honlapján egy adventi naptárat helyeztünk el, ahol minden nap egy-egy fotográfiai témájú ajándékot (szakkönyvet, fotóalbumot, naptárat, LOMO gépet) ajánlunk figyelmetekbe, melyet az akció ideje alatt 10% kedvezménnyel lehet megvásárolni.

A tovább után hét könyvet mutatunk be.
 


50 PHOTOGRAPHERS YOU SHOULD KNOW

Az albumban felvonultatott 50 fotográfus legfontosabb munkái mellett a művészek tömör életrajza és egy információs oldalsáv is tájékoztatja az olvasót, a köteten átívelő idővonal pedig a kapcsolódó történelmi eseményekkel segít bemutatni a fotográfiát és a világot, melyben élünk. 

Az 50 fotográfus, akiket ismerned kell:
Diane Arbus, Eugéne Atget, Richard Avedon, Felice Beato, Bernd and Hilla Becher, Mathew Brady, Brassai, René Burri, Julia Margaret Cameron, Robert Capa, Henri Cartier-Bresson, Edward Sheriff Curtis, Bruce Davidson, Robert Doisneau, Walker Evans, Andreas Feininger, Lee Friedlander, David Goldblatt, Nan Goldin, Kaveh Golestan, Ara Güler, Andreas Gursky, Robert Häusser, Lewis W. Hine, Seydou Keita, André Kertész, William Klein, Josef Koudelka, Dorothea Lange, Jacques-Henri Lartigue, Robert Mapplethorpe, Eadweard James Muybridge, Félix Nadar, Helmut Newton, Martin Parr, Man Ray, Albert Renger-Patzsch, Alexander Rodchenko, Willy Ronis, Sebastiao Salgado, August Sander, Malick Sidibé, Edward Steichen, Alfred Stieglitz, Paul Strand, Josef Sudek, Hiroshi Sugimoto, Wolfgang Tillmans, Edward Weston, Garry Winogrand.

Nyelv: angol

Ár: 5990,- HUF (+postaköltség)



 

Kiválasztott fényképek

Baki Péter, a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatójának szerkesztésében megjelent albumban a legjelentősebb magyar fotográfusok 300 fényképét csodálhatjuk az 1910-es évektől 2006-ig. A részletes képjegyzék mellett az albumban felvonultatott 109 fotográfus életrajzi adatait olvashatjuk a kötet végén. A Magyar Fotóművészek Szövetsége 50. évfordulója alkalmából kiadott fotóalbum ajánlott minden fotográfia iránt érdeklődő számára.

Nyelv: magyar, angol

Ár: 6000,- HUF (+postaköltség)

 

 

Banksy - Wall and Piece

 

Banksy, a kortárs művészet fenegyereke, az utcák, falak, hidak dekorátorának szellemes és felforgató munkáit lapozgathatjuk a 192 oldalas albumban. Nem csak street art!

 

Nyelv: angol

 

Ár: 4.990,- HUF (+postaköltség)



Fény és Forma

Modern építészet és fotó 1927-1950

 

A magyar származású építész és formatervező Breuer Marcel, Pierre Vago, Moholy-Nagy, vagy a fényképész André Kertész, Brassai és Lucien Hervé munkássága külföldön is jól ismert. Sokkal kevesebben hallották hazai kortársaik, az építész Molnár Farkas, Borbíró (Bierbauer) Virgil, Kozma Lajos vagy a fényképész Seidner Zoltán, Kozelka Tivadar és Bánó Ernő nevét. Ez a könyv az általuk és kollégáik által alkotott kitűnő épületek és lenyűgöző fotók előtt tiszteleg.

 

Nyelv: magyar, angol

 

Ár: 5.495,- HUF (+postaköltség)

 


 

Annie Leibovitz - At Work

 

A 240 oldalas könyv nem csak Leibovitz rajongóknak szól. A hangsúly inkább a fotókhoz kapcsolódó történetekre van helyezve, sztárok, politikusok, művészek portréit, háborús képeket is láthatunk. A könyvben időrendi sorrendbe szerkesztve olvasható a képek publikálása, ezen felül a felszerelés, világítás, beállítások technikai részletei. Leibovitz történeteiből megtudhatjuk hogy an alakult ki a látásmódja és aztán hogyan készítette képeit.

Nyelv: angol

Ár: 7.500,- HUF (+postaköltség)

 



Mai Manó fotográfiái

 

Mai Manó (1855-1917) szakíró, a maga korában a gyermekfényképezés egyik legjobb hazai képviselője, 1885-től udvari fényképész, alapítója és főszerkesztője A Fény (1906) című lapnak.

A Mai Manó Ház a Magyar Fotográfusok Házának az otthona. Kevés olyan európai város van, ahol épségben megmaradt volna XIX század végi fényképész műteremház, annak minden tartozékával. A Mai Manó Ház az ilyen kivételek közé tartozik. Mind Budapestnek, mind a magyar építészetnek, de legfőképpen a magyar fotográfiának jelentős értéke ez az épület.

Az album Mai Manó több mint száz képét, Nádas Péter esszéjét és Kincses Károlynak a fényképészről írott tanulmányát tartalmazza, de az épület történetéről is kínál olvasnivalót.

 

Nyelv: magyar, angol

 

Ár: 4.500,- HUF (+ postaköltség)

 

Measure/Mérték

 

A nagy sikerű kiállítás katalógusa, mely a világhírű magyar fotográfusok 155 fotóját mutatja be. Öt fényképész, akik néhány év különbséggel születve, egy relatíve kicsi és nem is túl jelentős országból jőve, átformálták a huszadik századi fotográfiát. Martin Munkacsi, Robert Capa, Moholy-Nagy László, Brassai, André Kertész híres fotói és életrajzi történetei egy kötetben.

 

Nyelv: angol vagy magyar
 

Ár: 6.000,- HUF (+ postaköltség)

 

 

 

 

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása