2011 legjobb fotóblogjai II. (life.com)

2012. január 23. Mai Manó Ház

Előző bejegyzésünk második részében folytatjuk az amerikai LIFE Magazine online kiadásában publikált listát, mely 2011 legjobb fotóblogjait mutatja be. Íme a következő tíz díjazott blog.

 

 

La Lettre de la Photographie

A folyamatosan frissülő „La Lettre de la Photographie” szinte az egész földgolyó körül körberepíti olvasóját. Az oldal francia és angol nyelven egyaránt olvasható, valamint külön heti bontás és a helyszín szerinti bontás is segíti a megszállott érdeklődőt, hogy a programok között eligazodjon.



LightBox

A Time magazinhoz tartozó blog feltárja a mai dokumentumfotózást és a művészi fotózást egyaránt, mindezt olyan emberek válogatásában, akik kétségtelenül napjaink legjobb szerkesztői.


 

Lens
2009-es megjelenése óta a Lens folyamatosan nélkülözhetetlen egyike a fotós blogoknak. A világ minden részéről érkező hírek megbízható forrása a The New York Times és a hozzá szorosan kapcsoló Lens fotósblog.


PDN - Photo of the Day
A havonta megjelenő PDN (Photo District News) magazin blogja szinte bárhonnan merít témát, vagyis fotót és a nap képeként meg is jelenteti őket.

Photojojo's Tumblr

A temérdek komoly, professzionális oldal között a Photojojo egy üdítő színfolt csípős nyelvezetével, a „csináld magad” fortélyokkal és a nem feltétlenül fotókkal foglalkozó csemegéivel.



Pictory Blog

Laura Brown Miner Pictory Blog nevű oldala remekül idézi meg társoldalát, a szintén lenyűgöző pictorymag.com-ot. A blogról így ír: „ Az élet kirakata igaz fotó-történeteken keresztül.”

 


The Picture Show

Olykor komoly, máskor játékos, a „The Picture Show” olyan, mint egy kíváncsi barát, aki kifogyhatatlan történetekből. Soha nem lehet tudni mit találunk az oldalon, szerkesztői körbenéznek a világban és beszámolnak mindenről.



Prison Photography

A Prison Photography-nak nincsen jól megszokott „Magunkról” rovata; kiáltványa van. A Pete Brooks által szerkesztett oldal nem csupán a bebörtönzésről, a börtön életről szól, sőt azt is lehet mondani, hogy annyira szól a börtönről, mint amennyire a Moby Dick a halászásról.



The Sartorialist

„A The Sartorialist-et egyszerűen azért kezdtem el, mert meg akartam osztani azt, amit New York utcáin láttam és lenyűgöztek.” Scott Schuman ennyit szeretett volna elérni és briliánsan sikerült neki. Az utcai fényképezés megmutatja a hétköznapi drámákat és eszünkbe juttatja, hogy a szép dolgok ott vannak körülöttünk, csak éppen észre kell venni őket.
 

 

What's the Jackanory?
What’s the Jackanory? kifejezés egy, a hatvanas években a BBC-n futó gyerekműsorból ered, jelentése: Mi a helyzet? A blog Andrew Hetherington, dublini születésű és mára new yorki lakos fejéből pattant ki. Elbűvölő, állandóan frissülő, vicces, olyan mintha folyamatosan ott várnának minket a postaládánkban egy mindig úton levő barátunk képeslapjai. 

 

Szerinted melyik blog hiányzik a listáról?

 

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása