Hapák Péter - The Protester

2012. február 19. Mai Manó Ház

Az 500 Photographers blog célja, hogy bemutassa a XXI. század általuk legfontosabbnak vélt fotóművészeit. Az oldal 2010. április 5-én indult, és nemrég az amerikai LIFE Magazine beválogatta a húsz legjobb fotós blog listájába. Ígéretük szerint az öt szerkesztő-fotóművész az indulástól számított 100. héten posztol utoljára, utána éri el csak végleges formáját és funkcióját az oldal. Már több mint négyszáz kortárs fotóművészt mutattak be a világ számos országából, de sajnos a magyar fotóművészet képviselői még nem jelentek meg az oldalon. Tegyünk ez ellen! Ajánljátok kedvenc fotósotok honlapját a 500 Photographers blog szerkesztőinek, az oldalukon található e-mail címen! Ha lesz eredménye, beszámolunk róla.

A fenti ajánló 2011. október 26-án jelent meg blogunkon, majd rá pontosan három hónapra az 500 Photographers blog oldalán a 434.-ként bemutatott fotóművész az 1973-ban Magyarországon született, de 2005 óta az USA-ban dolgozó Hapák Péter lett.

Gratulálunk!
 


Fotó: Hapák Péter: El Teneen, a prominent Egyptian graffiti artist, wears a homemade gas mask. (Time Magazine)


A jelenleg egészségügyi okok miatt kényszerszünetet tartó blogban is bemutatott The Protester című fotósorozatot Hapák Péter a Time magazin felkérésére készítette. A portrésorozatban olyan országok tüntetőit fotózta, mint például Spanyolország, Egyiptom, Tunézia és Görögország. A teljes sorozat tavaly decemberben a Time magazin oldalán is megjelent, a fotókat mi is innen vettük át.


Fotó: Hapák Péter: An Egyptian protester, left, holds a spent shell casing found after clashes in Tahrir Square. Right, protester Ahmed Aggour, a.k.a. Psypherize, an Egyptian activist, artist and blogger. (Time Magazine)



Fotó: Hapák Péter: Anna Hazare, anti-corruption crusader in India, says, "When God wants to bring in change, he needs a vehicle of change, and I became that vehicle". (Time Magazine)



Fotó: Hapák Péter: Egyptian protester Nehal Marei. Right, a tear-gas canister in Egypt. (Time Magazine)



Fotó: Hapák Péter: Jack, a 24-year-old Occupy Oakland protester, was wounded by a projectile fired by police. (Time Magazine)



Fotó: Hapák Péter: Mahmoud Salem, a.k.a. Sandmonkey, Egyptian revolutionary blogger, activist and protester. (Time Magazine)



Fotó: Hapák Péter: Stephane Grueso is a Spanish documentary filmmaker and Twitter chronicler of the 15-M movement. "So I started tweeting, and it just kept growing. My goal is to always be there and describe what I see", he says. (Time Magazine)

 

 

 

Nézd meg a Mai Manó Ház YouTube csatornáját is!

 

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása