Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Best of Mai Manó Ház (2012)

2013. január 02. Mai Manó Ház

Kezdjük a legfontosabbal; nektek köszönhetően mi lettünk 2012-ben a legjobb fotóblog a HVG Goldenblog versenyén. A tavalyi évhez hasonlóan ismét összeállítottuk a Mai Manó Ház 2012-es leglegleg listáját. Mai bejegyzésünkben megmutatjuk a legnépszerűbb kiállításunkat, a legnézettebb videót a YouTube csatornánkon, a leglátogatottabb blogbejegyzéseinket, a könyvesboltunk és szakkönyvtárunk legkeresettebb fotóalbumát és a legtöbbet lájkolt Facebook bejegyzést. Köszönjük még egyszer az eddigi támogatást, bízunk benne, hogy számtalan fotó(s)érdekességet találtok 2013-ban is a Mai Manó Ház kiállítótereiben és online felületein.

ilmmh.jpg

A legnépszerűbb kiállítás

Vivian Maier, a fényképező dadus érdekes történetét és lenyűgöző fotóit tavaly februárban a FOTÓ-KALENDÁRIUM rovatunkban láthattátok először. Maier 2007-ben halt meg, addig senki nem látta képeit, ma pedig neves galériák versenyeznek azért, hogy bemutathassák ezeket a fotókat. A rengeteg pozitív komment mellett, még egyszer annyi e-mailt is kaptunk Tőletek, hogy ezt a nagyszerű anyagot hozzuk el nektek. Szinte azonnal elkezdtük szervezni, így szeptembertől már a magyar közönség is láthatta Vivian Maier fotóit. A kiállítás - melyet nemrég több best of listában is az Év kiállításai között említettek meg – még e hét vasárnapig látogatható.



Fotó: Vivian Maier: New York, NY, January, 1953.

A legnépszerűbb online kiállítás

Az idén második születésnapját ünneplő Verzó Online Galériánkban a Magyar Fotográfiai Nagydíjas Szilágyi Lenke Széljegyzet című anyagát néztétek meg a legtöbben, melyben kortárs magyar filmek forgatási jeleneteit dokumentáló képkockáit mutattuk be.


009.jpg
Fotó: Szilágyi Lenke: Török-Illyés Orsolya, Tamara – rendező: Hajdu Szabolcs

A leglátogatottabb blogbejegyzés – TOP3

A Goldenblog díjas blogunkon első helyen a német származású, világhírű akt és divatfotós Helmut Newton képeit bemutató bejegyzésünk végzett, melyet majdnem 40 ezren néztetek meg.


007.jpg
Fotó: Helmut Newton: Celia, Miami, 1991

A második helyre a tegnap (vagy tegnapelőtt) 190 éve született Petőfi Sándor egyetlen hiteles arcképének rendkívüli története került, míg a képzeletbeli dobogó harmadik helyét Jeanloup Sieff munkái - köztük Alfred Hitchcock portréja - foglalta el.

A legnézettebb videó 

2011-hez hasonlóan idén is a Budapest Pozitív című kiállításunk fotóit bemutató videónk került az első helyre, melyhez a zenét a Akkezdet Phiai underground hip-hop duótól kölcsönöztük, amit ezúton is köszönünk.

 

A könyvesboltunk legkeresettebb (magyar nyelvű) fotóalbuma és a szakkönyvtárunk legolvasottabb kötete 

Mindkét listán Baki Péter - a Magyar Fotográfiai Múzeum igazgatója - szerkesztésében megjelent Fényképészet című technikai szakkönyv került az első helyre, ami külön öröm nekem, hiszen ennek a könyvnek a bibliográfiáját pár évvel ezelőtt én állíthattam össze a Pécsi József Fotográfiai Szakkönyvtár állományából. 

A könyvesboltunk legkeresettebb angol nyelvű könyve a Vivian Maier kiállításunk anyagát bemutató - jelenleg is kapható - fotóalbum volt.

 

A legtöbbet lájkolt Facebook poszt

A naponta többször is frissülő Facebook oldalunkon tavaly Annie Leibovitz fotóját kedveltétek a legtöbben.

pulpfiction.jpgFotó: Annie Leibovitz: Bruce Willis, Quentin Tarantino, Uma Thurman, Samuel L. Jackson, John Travolta
Vanity Fair, 1994.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása