Prix Pictet - Carl de Keyzer

2013. február 12. Mai Manó Ház

A február 24-ig látogatható Prix Pictet Power - Erő című kiállításunkon bemutatkozó fotóművészek közül ma Carl de Keyzer fotóját és rövid életrajzát mutatjuk be blogunkon. 

Anglia - 2009, Anglia, Egyesült Királyság © Carl De Keyzer, Prix Pictet Ltd.jpgFotó: Anglia - 2009, Anglia, Egyesült Királyság © Carl de Keyzer, Prix Pictet Ltd 

Carl de Keyzer
Nemzetisége: belga
Született: Kortrijk, Belgium, 1958
Sorozat: Áradás előtt

Elfogadott ténynek tűnik, hogy részben a mi hibánkból, a klímaváltozás következtében a tengerszint drámaian emelkedni fog még a század vége előtt. Az Áradás előtt című sorozat vizuális fotográfiai tanulmány arról, hogyan küzd Európa ezzel a nehezen felmérhető fenyegetéssel. A kontinens 65 ezer kilométer hosszú partvonalát letűnt idők használhatatlan partvédelmi létesítményei tarkítják. Ezek nagy része óriási anyagi és emberi befektetést igényel, bár legtöbbjük sohasem szolgált semmilyen célt: vagy azért, mert az „ellenség” meg sem jelent, vagy azért mert amikor az ellenség fel is tűnt, az építmények reménytelenül elavultnak bizonyultak. A fotós kutatási projektje nagyrészt erről a lappangó feszültségről szól, annak képtelen feladatáról, hogy meghatározzuk mennyire valós is egy fenyegetés és mennyire hatékony a védelmi rendszerünk ellene.
Carl De Keyzer 1982-ben kezdett el szabadúszó fotográfusként dolgozni, miközben a genti Royal Academy of Fine Arts (Királyi Képzőművészeti Akadémia) intézményben tanításból tartotta el magát. 1994-ben teljes körű tagja lett a Magnum Photos ügynökségnek. De Keyzer számos albumot kiadott és művei olyan fontos gyűjteményekben is megtalálhatóak, mint a párizsi Fnac Gyűjtemény. Több díjat is kapott (pl. a Hasselblad Alapítvány Nemzetközi Fotográfiai Díja, 1986).

A 2013. február 24-ig látogatható kiállításról ITT olvashattok.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása