Danube Revisited – The Inge Morath Truck Project

2014. június 18. Mai Manó Ház

A világhírű Magnum Photos ügynökség által odaítélt Inge Morath-díjjal kitüntetett kilenc fotográfusnő – Ami Vitale, Claire Martin, Claudia Guadarrama, Emily Schiffer, Jessica Dimmock, Kathryn Cook, Lurdes R. Basolí, Mimi Chakarova és Olivia Arthur – arra vállalkozott, hogy 2014 nyarán egy 7,5 tonnás kamionban kialakított mobil fotógalériával végigjárják a Duna menti országokat: a Fekete-erdőtől kezdve egészen a Fekete-tengerig. Mivel a Mai Manó Ház és a Capa Központ kiállításán jelenleg is láthatók Inge Morath fotók, és a nevét viselő projekt magyarországi helyszíne itt a Nagymező utcában lesz, ezért úgy gondoltam, hogy ma a blogunkon is beszámolunk erről az érdekesnek ígérkező eseményről. TruckOutside.jpg

TruckInside.jpg

Július 5-től augusztus 10-ig tartó utazásukat maguk is dokumentálják, emellett pedig az útba eső városokban vetítéseket és szakmai programokat tartanak. A fotográfusnők a Danube Revisited – The Inge Morath Truck Projecttel és a kiállítással Inge Morath, Magnum-fotográfus munkássága előtt tisztelegnek, aki a Vasfüggöny lehullása előtt és után is fotózta a Duna mentén élő emberek mindennapjait. 

MapDanubeInge.jpg

Július 22-23. között a Capa Központ lesz a házigazdája a Danube Revisited - The Inge Morath Truck Projectnek, amelynek keretében egy kamiontárlattal, egy pódiumbeszélgetéssel és éjszakai vetítésekkel egészül ki a Capa Központ Kontaktok című kiállítása. A budapesti helyszínen öt Inge Morath-díjas fotográfusnővel – Olivia Arthur, Claire Martin, Lurdes Basolí, Emily Schiffer és Claudia Guadarrama – találkozhat majd a közönség. 

ingemorath_project.jpg
A projekt résztvevői (fentről, balról jobbra):
Claudia Guadarrama, Lurdes R. Basolí, Olivia Arthur
Kathryn Cook, Ami Vitale, Emily Schiffer
Mimi Chakarova, Jessica Dimmorck, Claire Martin

Legyen a te képed is ott a vetítésben! A projekthez háromféleképpen csatlakozhatnak női fotográfusok június 20-ig. Részletek ITT.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása