Fotó-kalendárium - Love is in the Air (1888. szeptember 27.)

2014. szeptember 27. Mai Manó Ház

1888. szeptember 27-én egy hőlégballonban fogadott örök hűséget egymásnak Margaret Buckley és Edward T. Davis. Egy Rhode Island-i hetilapban megjelent írás szerint a különleges menyegzőre közel negyvenezer ember volt kíváncsi. A szertartásra a Narrangansett parkban került sor, ahol kéttucat férfi tartotta a talajon az alkalomhoz illően feldíszített hőlégballon kosarát. A boldogító igen kimondása után James Allen és fia segítségével felszálltak, de mintegy harminc mérfölddel távolabb - a massachusettsi Easton közelében - egy mocsárban landoltak, majd útjukat vasúton folytatták tovább. Frank Leslie fotókkal is illusztrált újságjában megjelent cikkből kiderült, hogy később Providenceben egy helyi fotográfus műtermében újrajátszották esküvői fotójukat. 

001_1888.jpgFotó: The Buckley-Davis wedding party with aeronaut James Allen, September 27, 1888. NASM 7A47391

002_1888.jpgFotó: The Buckley-Davis wedding party and aeronaut James Allen reenact their September 27, 1988, balloon wedding in a studio. NASM 2001-5327

(forrás: blog.nasm.si.edu)

Léon Gimpel, francia fotográfus, aki a fotótörténet nagykönyvébe azzal írta be magát, hogy ő volt a világon a legelső fotóriporter, akinek egy francia képesújság (L'Illustration) színes nyomtatásban jelentette meg fényképeit. Leghíresebb sorozata mégis az 1909 augusztusában megrendezett légibemutatóról készített képei lettek, melyeket egy hőlégballonról fotózott. Ezeket a képeket ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása