A Mai Manó Könyvesbolt karácsonyi ajándékötletei 2.

2016. november 18. Mai Manó Ház

Támogasd a Mai Manó Házat és vedd meg a karácsonyi ajándékokat Budapest legjobb fotós könyvesboltjában! Nálunk elkerülheted a sorban állást és egy fotókiállítást is megnézhetsz vásárlás közben. A Mai Manó Ház kiadványaival, ritka és vadonatúj fotóalbumokkal, eredeti, szignált fotográfiákkal, képeslapokkal, kedvezményekkel és közkívánatra manós táskával is várunk mindenkit szeretettel december 23-ig Budapest fotóutcájában, a Nagymező utcában. 

Elsőként Elliott Erwitt munkáit bemutató albumot ajánljuk, mely Erwitt ikonikus alkotásait, köztük a fotográfus talán legviccesebb sorozatának képeit is tartalmazza. A kutyás sorozat - melyről már blogunkon is írtunk - célja az volt, hogy olyan helyzeteket fotózzon, amelyek az emberit mutatják meg a kutyában és egyúttal a kutyát az emberben. Erről a gondolatáról a The Sunday Times Magazine interjújában így vall:
- Azt mondják a kutyák olyanok a képeiden mint az emberek.
- Szerintem ők is emberek, csak több a szőrük.

A könyvre kattintva Erwitt kutyás sorozatának képeit találod. 

aj201701.jpgFotó: A fotóalbumról a bookshop@maimano.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Nem utolsó ötlet európai városok alsóbb ligákba tartozó (jó, azért talán nem Blasz III) focicsapatairól képeket, sőt fotóalbumot csinálni. Pláne, hogy szó sincsen hagyományos értelemben vett sportfotóról, itt jó nagy totálokat látunk, a képeken rajta legalább a fél pálya és szinte az összes játékos, persze éppen ,,akció” közben, mintha az összes figura beállított lenne, pedig nem az. És a focipálya (mint nálunk falun, általában az utolsó ház után) hátterében a táj végtelenje, vagy ha onnan nézzük, akkor háttérben maga a település. Az egész mintha egy nagy képeslapgyűjtemény lenne, nem is lehet betelni vele, annyira jópofa, elöl a mindenütt egyformán igyekvő, pondró méretű focistákkal (a cél halál, az élet küzdelem…), és hátul magával az európai sokszínűséggel, mezőkkel, hegyekkel, fákkal, házakkal, mindennel. Ez az egész így többet mond a sportról, fociról és az emberről, mint a legutóbbi futballvébé az egész cirkusszal, biznisszel és lihegéssel együtt. - írta Tímár Péter Könyvespolc rovatában, a Fotóművészet magazinban 2006-ban.

A fotóra kattintva Hans van der Meer European Fields – The Landscape of Lower League Football című könyvének képeit találod. 

aj201702.jpgFotó: A fotóalbumról a bookshop@maimano.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Brassaï megszállottan kóborolt Párizs utcáin, bűvöletbe ejtette az, amit fényképezőgépével látott. Amit észlelt, túl sok lett volna ceruzájának vagy ecsetjének; így csak a kamerája volt képes megragadni a Montparnasse fantasztikus világának teljességét. Ide járt minden éjszaka hónapokon-éveken át. Az utcakövek, a hidak, a turisták és az emberek, akik e kerületben laktak és akikkel kóborlásai közben találkozott, mind különös jelentőségűvé váltak ő maga és objektívje számára. Igazmondó fényképezésre törekedett. - írja Peter Pollack a fotográfusról. Az 1930-as években készült képekből összeállított albumban Brassaï sajátos látásmódjával szürreális valóságukban mutatja meg a párizsi éjszaka átlagos embereit, szerelmeseket, csavargókat, városképeket.

A képre kattintva Brassaï fotóit találod. 

aj201703.jpgFotó: A fotóalbumról a bookshop@maimano.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

Az ajánlataink - melyek megvásárolhatók a Mai Manó Könyvesboltban vagy megrendelhetők e-mailen - a készlet erejéig érvényesek.

A jövő héten újabb ajándékötletekkel jelentkezünk.

Mai Manó Galéria és Könyvesbolt
1065, Budapest, Nagymező utca 20.
Minden hétköznap: 14:00 - 19:00
Hétvégén: 11:00 – 19:00
Ünnepnapokon zárva
Telefon: 473-2669
E-mail: bookshop@maimano.hu

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása