40 képből álló online kiállításon láthatók Steve Schapiro képei

2022. június 09. Mai Manó Ház

Az 1934-ben Brooklynban született Steve Schapiro egyik híres fotója (Woody Allen hangyáját sétáltatja) a második születésnapunkat ünneplő bejegyzésben is helyet kapott. A londoni székhelyű, alapvetően kereskedelmi profilú Atlas Galéria – élőben látogatható kiállításai mellett – online összeállításokkal is készül az érdeklődők számára. Az online kiállítássorozat ezúttal a 2022-ben elhunyt Steve Schapiro munkásságát mutatja be, ezzel is megemlékezve és tiszteletet adva a fotográfusnak.

Schapiro nem csak a politikai szférában készítette el egészen a ’60-as évektől a kor lenyomatát, hanem a kulturálisban is. Az online kiállítás képei között szerepelnek portrék olyan ikonikus művészekről, mint Magritte, Bowie, Warhol, Samuel Beckett, Robert Redford vagy Barbara Streisand.

Schapiro talán legmeghatározóbb filmes munkája az 1972-es A Keresztapa című filmhez kötődik. A film standfotográfusaként örökítette meg többek között a Marlon Brando által alakított Don Corleone karakterét. Az online kiállítás a Taxisofőr című film forgatási képeiből is bemutat jópárat. 

steveschapiro-thegodfather-thekiss-atlasgallery-scaled.jpegFotó: Steve Schapiro: Homage, The Kiss, The Godfather, 1971 © Atlas Gallery

 

A fotográfus munkásságáról és az online kiállításról ezen a linken találsz bővebb információt.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása