Best of Mai Manó Ház (2011)

2012. január 02. Mai Manó Ház

Összeállítottuk a Mai Manó Ház online felületeinek 2011-es statisztikáját. Rendkívül sikeres évet zártunk, melyet természetesen nektek köszönünk meg először.

A tovább után megmutatjuk a legnépszerűbb kiállításunkat, a legnézettebb videót a YouTube csatornánkon, a legsikeresebb rendezvényünket, a leglátogatottabb blogbejegyzésünket, a könyvesboltunk legkeresettebb fotóalbumát, a szakkönyvtár legolvasottabb kötetét, és a legtöbbet lájkolt Facebook bejegyzésünket.

 

Köszönjük még egyszer az eddigi támogatást, bízunk benne, hogy számtalan fotó(s)érdekességet találtok 2012-ben is a Mai Manó Ház kiállítótereiben és online csatornáin.

A legnépszerűbb kiállítás – Budapest Pozitív

A Budapest Pozitív kiállítás tíz jeles fotográfus szemszögéből, a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj eddigi díjazottjainak képei által kívánt megjeleníteni egy Budapest víziót. Célunk az volt, hogy a főváros társadalmának sokoldalúságát, kulturális és szociális gazdagságát fotográfiai alapú munkákon keresztül térképezzük fel és mutassuk be a látogatóknak. A képek a főváros különböző pontjaira visznek el bennünket, és megmutatják, hogy Budapestnek valóban rengeteg, néha talán számunkra is ismeretlen arca van.

A kiállítás fotóiból itt találtok egy válogatást.

 

 

 

 

A legnézettebb videó - Budapest Pozitív

 

 


A legsikeresebb esemény - Fotóművészeti Szabadegyetem

A Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház a 2011-2012-es szezonban egy 10 előadásból álló fotóművészeti szabadegyetemet kínál a nagyközönségnek, mely sorozat rettentően fontos hiánypótló kínálatot nyújt azok részére, akik magas szintű tudás igényével érdeklődnek a fotó művészetének speciális kérdései iránt. A Szabadegyetem a fotóművészet technikai lehetőségeit is elemző előadással indul, majd, vetített remekművek sokasága mellett, a legfontosabb trendeket, jelenségeket mutatja be. Az előadássorozat maga a fotó intézményi hátterével, valamint a művész és sajtófotó piacának területeivel is megismerteti a hallgatóságot. Az utolsó előadás pedig, lezárás helyett, kinyit egy ablakot a fény művészetének alternatív útkereséseire, a fény koncepciójának más megjelenítési módjaira.

A fotó különböző izgalmas kérdéseivel foglalkozó szakmák legkiválóbb képviselőit kértük fel a sorozat előadásainak megtartására. Névsoruk garancia arra, hogy a látogatók izgalmas szellemi és vizuális élményekben részesüljenek gazdag fotó illusztrációval kísért előadásainkon.

Az előadássorozatról itt olvashattok.


 

 

A leglátogatottabb blogbejegyzés - A világ tíz legdrágább fotója

A blogbejegyzésünket itt olvashatjátok.


Fotó: Andreas Gursky: Rhein II., 1999.
 


A könyvesboltunk legkeresettebb fotóalbuma – André Kertész és a magyarok

A fotóalbumról bővebben itt olvashattok.

 

A szakkönyvtárunk legolvasottabb kötete – History of European Photography 1900-1938 

Az enciklopédiáról bővebben itt olvashattok. 

 

A legtöbbet lájkolt Facebook bejegyzés – A Nap Fotója


Fotó: Balogh P. László: A Hortobágyon, 1975.

 

 

 

 

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása