A HÉT FOTÓSA: Szabó Judit, a mindennapi pillanatok fotográfusa

2018. december 30. Mai Manó Ház

Vannak, akik a világot úgy látják, hogy abban szépség és derű lakik. Egyszerű történeteket osztanak meg velünk csendesen. Azt veszik észre, ami örömöt ad, mosolyt csal a lélekbe. Bármerre is járnak, mesét lelnek. - ezekkel a mondatokkal ajánlotta Csizek Gabriella Szabó Judit kiállítását, melyet 2012-ben rendeztünk meg a Mai Manó Házban.
A Budapesten született Szabó Judit gimnáziumi érettségi után végezte el a Szakmunkásképző Intézet fényképész szakát, majd 1976-ban fényképész oklevelet kapott. 1974 és 1976 között a Dobrányi Géza által vezetett Magyar Filmlaboratóriumi Intézetben volt gyakornok. A FŐFOTO-nál fényképészként, a Hírlapkiadó Vállalatnál pedig laboránsként dolgozott, valamint kisebb lapok részére fotóriportokat is készített.
Első kiállítását 1979-ben rendezték meg az I. kerületi Művelődési Házban, ezután 1981-ben csatlakozott a Fiatal Fotóművészek Stúdiója szervezethez, aminek négy évig volt tagja. A fotográfusnő 1986–tól 1998-ig Hollandiában élt, dolgozott, majd hazatérte után felvették a Magyar Fotóművészek Szövetségébe. Képeit a Magyar Fotográfiai Múzeum (Kecskemét) és a Bibliothéque Nationale de France (Párizs), valamint magángyűjtemények is őrzik. Szabó Judit jelenleg a Mai Manó Ház csapatát erősíti.
Mivel ezen a héten Szabó Judit Budapesten készült téli képét választottátok a HÉT FOTÓJÁNAK, ezért mai bejegyzésünkben a fotográfusnő ritkán látott képeiből válogattuk. A képekből összeállított könyvecske és Szabó Judit képeslapjai megvásárolhatók a Mai Manó Könyvesboltban.

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!  

(forrás: maimano.hu)

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása