Fotóbulvár a 21. századból #14

2018. szeptember 29. Mai Manó Ház

Fotóbulvár rovatunkban régi, XIX. században megjelent újságok, fotós szaklapok érdekes hírei közül válogattunk. A korábbi részekben olvashattatok a szellemfotografálásról, valamint a paparazzo trónörökösről, a fényképmoziról, fényképadóróla női rabok fotózásáról, egy marokkói lázadásról, a krokodilbőr hamisításról, kidobott fényképekről és egy angol lelkész fényképes zsarolásáról is.
Ezek a cikkek mind a XIX. századból valók, de mivel úgy látjuk, hogy napjainkban is rengeteg olyan írás jelenik meg fényképezés témában, mely szorosan nem kapcsolódik a blogunk tematikájához, a visszajelzések alapján úgy gondoltuk, hogy elindítunk egy olyan válogatást is, mely az elmúlt napok - fotográfiával csak érintőlegesen foglalkozó, mégis a fényképezéshez köthető - szenzációhajhász, különös, érdekes vagy éppen szomorú cikkeit ajánlja. Ma a 21. századi fotóbulvár második részét olvashatod. 

Svédországban elítélték a világ leghíresebb mémét (24.hu)
Aki a közelmúltban használta az internetet, ilyen vagy olyan formában biztosan belefutott a mémbe, amelyen egy hűtlen férfi a barátnőjével sétál és ámulva néz egy másik csábító lányt. Ez egyben a kép hivatalos címe is, és a közösségi oldalakon mára végtelen számú felirattal megtalálható. A stockfotót eredetileg egy spanyol fényképész, Antonio Guillem készítette, és idén áprilisban az év mémének választották meg.
Van vele viszont egy kis baj, ugyanis szerdán a svéd hirdetési ombudsman – merthogy ott olyan is van – szexistának ítélte meg, írja a The Guardian. A képre kattintva a botrányt kiváltó svéd internetszolgáltató Bahnhof cég reklámját és az ombudsman indoklását találod. 

24humem.png

A KODAK véletlenül jött rá a világ legféltettebb katonai titkára (index.hu)
1945. júliusában az Egyesült Államok végrehajtotta az első nukleáris fegyver tesztjét Új-Mexikóban, és ezt jó ideig sikerült is titokban tartani: a próbarobbantásról végül csak a Nagaszakira ledobott bomba robbanása után értesítették a lakosságot. A fotográfiákra szakosodott Kodak cég viszont már jóval korábban tudott az egészről, igaz, véletlenül jött rá, mit is robbantottak Új-Mexikóban. A Kodak központja Új-Mexikótól több mint 2000 kilométerrel észak-keletre volt a New York állambeli Rochesterben, ahova rengeteg panasz futott be abban a júliusban. A vásárlók azt nehezményezték, hogy a cégtől vásárolt röntgenfilmjeiken fekete foltok vannak, vagy teljesen homályosak az előhívás után. Hogy pontosan hogyan derült fény a titokra, azt a képre kattintva a méltán népszerű Ma is tanultam valamit rovat cikkében találod. 

indexkodak.png

Káprázatos képek érkeztek az űrtörténeti misszióról (24.hu)
Először landolt ember alkotta rover egy aszteroidán. A két japán szerkezet megérkezése óta elképesztő felvételeket küldött vissza az objektum felszínéről. A Hayabusa-2 idén júniusban érkezett meg az aszteroidához, és a tervek alapján egészen 2019 decemberéig fog az égitestnél maradni. A szonda feladata a felszín feltérképezése lesz, emellett pedig további két leszállóegységet fog eljuttatni az objektumra. - olvashatjuk a 24.hu Tudomány rovatában.  

Kitalálja, melyik az Instagram legnépszerűbb celebposztja? (24.hu)
A Buzzfeed összeszedte az elmúlt időszak legtöbb lájkot begyűjtő celebposztját, amiből most mi is megmutatjuk a legjobbakat. Az első helyen egészen elképesztő szám szerepel, több mint 18 millió lájkot kapott a világ egyik legismertebb híressége. Az ezüst és bronzérmes posztot a 24.hu oldalán találod. 

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

stormi webster ��

Kylie (@kyliejenner) által megosztott bejegyzés,

A Fotóbulvár rovatunk korábbi cikkeit ITT találod.

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása