Mai Manó Online Fotóegyetem: PEREM - Városi tájkép, mint metafora József Attila verseiben és Kerekes Gábor képein (Surányi Mihály előadása)

2020. október 01. Mai Manó Ház

A városi tájkép a hetvenes évekre Magyarországon olyan metaforikus tartalmakkal töltődött fel, amik máshol nem voltak jellemzők. Ennek az egyik jellemző példája Kerekes Gábor Hetvenes-Nyolcvanas sorozata. A folyamat okainak több összetevője jól megragadható. Azon túl, hogy a Kerekes képeken megjelenő tartalmak a korabeli irodalomban is jelen voltak és nagyon sokáig kimutathatók még, az előadás néhány olyan kapcsolatra is kitér, ami József Attila verseivel köti össze a sorozatot. – írta Surányi Mihály művészeti menedzser a szinopszisában. 

screenshot_2020-09-30_at_20_56_51.png via YouTube

Surányi Mihály PEREM - Városi tájkép, mint metafora József Attila verseiben és Kerekes Gábor képein című előadása 2018 októberében a Fotóhónap2018 rendezvénysorozat keretében megrendezett Fotográfia és irodalom konferencián hangzott el, melyet ma az újrainduló Mai Manó Online Fotóegyetem új videójában tekinthetsz meg. 

 

Hamarosan újabb előadással jelentkezünk, addig nézd meg a korábbiakat is!

Ajánlott bejegyzések:

Ugrás a lap tetejére
süti beállítások módosítása